Избор на категория
Вашата количка

За BioMin

BioMin Technoligies Ltd е създадена през 2014 г. в Лондон.

Комерсиализацията на паста за зъби BioMin е резултат от няколко години изследвания, проведени от университета Queen Mary и Империал Колидж в Лондон с цел разработване на биоактивни материали за намаляване на чувствителността на зъбите.

Мисията на BioMin

BioMin Technologies Limited имат мисията да разработят продукти, които да подобряват здравето на устната кухина и да го правят достъпно за всеки.

Техните продукти са проектирани да помогнат за намаляване и облекчаване на чувствителността на дентина и за укрепване и защита на зъбния емайл по-добре от съществуващите технологии.

Награди BioMin

Наградата "Armourers and Brasiers Venture" през 2013г. Наградата „Armourers & Brasiers Venture“ е важна при комерсиализацията на обещаващи технологии в Обединеното кралство. Изследванията и разработките, ръководени от професор Робърт Хил, породиха нова иновативна технология (BioMin ™) срещу болки в зъбите, причинени от приема на студени или топли храни и напитки.

Екипът на BioMin Technology Limited създаде нови биоактивни частици, които запечатват отворените дентинови каналчета и не позволяват на дразнителите да достигнат до нерва на зъба. Благодарение на дифузията на калциеви, флуорни и форфатни йони се инициира емайловата реминеразлизация.

Частиците, съдържащи се в пастите BioMin, са направени от специални разтворими стъкла, които след четкане дифузират в устната кухина и освобождават калциеви, флуорни и фосфатни йони. Този процес намалява свръхчувствителността на зъба и го предпазва от появата на кариес.