BioMin F се превърна в първата паста за зъби, получила акредитация от експертен комитет както за намаляване на чувствителността, така и за реминерализация на зъбите.

Изследванията показват, че над 40 % от възрастните изпитват чувствителност на зъбите в даден етап от живота си.

За да преодолее това, пастата за зъби BioMin F бавно освобождава калциеви, фосфатни и флуорни йони, за да образува защитен слой върху зъбната повърхност.

Този слой ефективно запечатва всички открити и отворени дентинови тубули, които са ключова причина за чувствителността на зъбите поради пряката им връзка с централната нервна система.

Ричард Уотли, изпълнителен директор на BioMin, изрази задоволството си от приключването на процеса на акредитация, като каза: „Акредитацията от Oral Health Foundation е изключително важно одобрение на нашата паста за зъби. Тя гарантира на потребителите, че BioMin F е оценен от независима група от международно признати дентални експерти и представители на академичните среди.

Тези експерти са проучили внимателно всички твърдения, за да се уверят, че са верни и са подкрепени с надеждни научни доказателства.“

Коментирайки новината, главният изпълнителен директор на Oral Health Foundation д‑р Найджъл Картър OBE каза: „За нас е голямо удоволствие да поставим нашия печат за одобрение върху BioMin F.

Чувствителността на зъбите и загубата на емайл могат да причинят на много хора силна болка. За тези, които търсят паста за зъби, която се бори с чувствителността и с деминерализацията на емайла, BioMin F е добър и ефективен вариант.“

Oral Health Foundation има най-голямата схема за акредитация на продукти за здравето на устната кухина в света.

Независимият и международно признат експертен комитет проучва твърденията във връзка с продуктите, за да се увери, че са надеждни и могат да бъдат подкрепени с научни доказателства.

На всеки продукт, който премине през програмата, се присъжда знак, за да покаже, че свързаните с него твърдения са сериозно проверени и доказани.

За да видите най-новия списък с продукти, одобрени от Oral Health Foundation, следвайте връзката към нашата страница за акредитация.