Използването на паста за зъби BioMin® F и BioMin® C е лесно. Следвайте тези прости стъпки два пъти дневно в продължение на две минути.

Това може да помогне за защитата на вашия емайл и за намаляване на чувствителността.

Следвайте тези важни съвети, за да ви помогнат със зъболечението – преди закуска и непосредствено преди нощен сън:

  • Нанесете паста за зъби с дължина 1 см върху четката си за зъби.
  • Поставете четката за зъби върху външните повърхности на зъбите, като я наклоните под лек ъгъл спрямо линията на венците.
  • Използвайте кратки и нежни вертикални четкащи движения, като отблъсквате ресните на четката за зъби от линията на венците. Почистете външните повърхности на горните и долните си зъби, след това вътрешните повърхности и накрая дъвкателните повърхности на всичките си зъби.
  • Не забравяйте да обърнете допълнително внимание на всички труднодостъпни зони.
  • След четкане в продължение на две минути завъртете разпенената паста за зъби в устата си за 30 секунди и изплюйте излишното количество в мивката.
  • Избягвайте да изплаквате устата си с вода!
  • Изплакването отмива активните съставки на пастата за зъби често преди да са имали възможност да подействат.

Не пийте нищо кисело поне 30 минути след измиване на зъбите, в противен случай това ще развали голяма част от резултатите от вашата добра работа!

Всеки път, когато консумирате кисели храни или напитки като плодови сокове и газирани напитки, белите емайлови повърхности на зъбите започват леко да се разтварят.

Естествено тялото ви произвежда слюнка, пълна с калций и фосфат, за да замести тези изгубени минерали. Ако обаче не осигурявате достатъчно време за този естествен процес (като например похапвате често през деня), са необходими допълнителни източници, които да заместят изгубените минерали и да помогнат за възстановяването на зъбните повърхности.

Пастата за зъби BioMin® F съдържа ниски нива на флуор, които могат да осигурят допълнителна защита срещу въздействието на киселите храни и напитки.