Избор на категория
Вашата количка

Често задавани въпроси

Вече можете да закупите пастите за зъби BioMin® от нашите партньори и дистрибутори.

Пастата за зъби BioMin® F е мултифункционален продукт. Ние вярваме, че качествата на пастата за зъби осигуряват ползи за цялото семейство, а не само за онези, които страдат от чувствителни зъби. Тя също така укрепва зъбите и защитава структурата им.

Отличената с награди технология, която лежи в основата на пастите за зъби BioMin®, е разработена, за да помогне за намаляване на чувствителността на зъбите, също така и за заместване на изгубения минерал от зъбните повърхности и да укрепи структурата на зъбите. В патентованата технология се използват съдържащи флуор частици (BioMin® F) и биокактивни частици (BioMin® C). Флуорът в BioMin® F е част от структурата на частиците, затова се въвежда постепенно в продължение на до 12 часа, докато тези частици се разтварят. Поради този процес на бавно освобождаване е необходима по‑ниска обща концентрация на флуор, като се осигурява по‑голяма ефективност (до 8 пъти по‑продължително действие от традиционните пасти за зъби с флуор). Пастите за зъби BioMin® имитират и засилват механизма на заместване чрез слюнката на изгубените минерали по повърхността на зъбите, като осигуряват защита и облекчение.

Биактивните стъкла са разработени първоначално за костни присадки и са доразвити за използване в паста за зъби BioMin® F, за да се въведе комбинация от калциеви, фосфатни и флуорни йони за укрепване и защита на зъбния емайл чрез образуване на флуорапатит. Те са силно биосъвместими. Те също така са миниатюрни (една десета от ширината на човешки косъм) и поради това могат да проникнат през микроскопичните дупки в зъба и да се прилепят към повърхностите на устата, където бавно освобождават йони и осигуряват допълнителна защита в продължение на няколко часа. 

Устата ви се бори ежедневно с киселинни атаки. Проучванията показват, че над 40 процента от възрастните хора страдат от чувствителност на зъбите в даден етап от живота си. Почти всичко, което ядете и пиете е или доста киселинно, или може да съдържа захари, които могат да реагират с бактерии и да образуват киселини. Впоследствие тези киселини атакуват запушената страна на тубулите и разтварят калция и фосфата в повърхността им. За да намалите риска от киселинни атаки, препоръчваме да използвате два пъти дневно паста за зъби BioMin® F, която помага да се замени изгубеният зъбен минерал, и да подобрите начина си на хранене, като намалите приема на захари.

BioMin® F се класифицира като паста за зъби с ниско ниво на абразивност. Стойността на RDA е 68.

Нашият асортимент включва специализирана паста за зъби BioMin F, по отношение на която са извършени всички необходими проверки за безопасност за употреба от деца. По‑ниската концентрация на флуор е в препоръчваните за деца граници. Продуктът е предназначен за деца на възраст от 3 до 6 години. Децата на възраст над 6 години могат да продължат да използват BioMin F за деца или да преминат към паста за зъби за възрастни, като BioMin F.

Проведени са пълни изпитвания на BioMin F за деца и токсикологичните тестове потвърждават, че е продуктът е безопасен за употреба при деца с тегло над 10 кг. Поради разпоредбите относно инструкциите за употреба, повечето детски пасти за зъби се препоръчват за 3+ години, тъй като се смята, че малките деца не могат да изплюват излишния продукт, а пастата за зъби не трябва да се поглъща. За деца под 3 годишна възраст BioMin F за деца е безопасна в много малки количества.

Въпреки че тепърва предстои да предприемем клинични проучвания за използване на BioMin® F от бременни жени, не виждаме причина пастата да не се използва. По‑ниската концентрация на флуор е в препоръчваните граници и не представлява предвидим риск.

Пастата за зъби BioMin® F осигурява ниско ниво на флуор до 8 пъти по‑дълго от традиционните пасти за зъби с флуор на пазара, като по този начин осигурява непрекъсната защита. Количеството флуор, внесен чрез паста за зъби BioMin® F, едновременно с калций и фосфат, е оптимално за образуването на нов зъбен минерал (апатит). Ние вярваме, че за ефективното образуване на апатит са необходими не само флуор, но и калций и фосфат. Въпреки че все още не сме предприели клинични проучвания в тази област, потенциално е възможно BioMin® F да бъде ефективно средство за помощ при такива случаи.

BioMin® F съдържа приблизително 60 % по‑малко флуор в сравнение с традиционните пасти за зъби, т.е. по‑малко от 600 ppm флуор на туба. Повечето пасти за зъби, които може да купите в супермаркетите и аптеките, съдържат около 1 400 - 1 500 ppm.

Зъбната флуороза е промяна във външния вид на повърхността на зъбния емайл. Най‑често флуорозата не причинява болка и не засяга функцията на зъба. Леките форми на флуороза се проявяват като бели следи върху зъбния емайл, които трудно се виждат с просто око.. При тежка флуороза обаче може да се наблюдава набраздяване и кафяви петна върху емайла.

Зъбната флуороза се причинява от поемане на твърде много флуор. Тъй като знаят това, учените и изследователите от BioMin Technologies създадоха паста за зъби BioMin® F, за да се внасят по‑ниски нива на флуор (по‑малко от 600 ppm на тубичка с обем 75 ml).

BioMin® F е паста за зъби с ниско съдържание на флуор. В BioMin® C хлорният йон замества флуорния йон, включен в структурата на биостъклото. BioMin® C води до по‑бързо образуване на апатит чрез отлагане върху зъбните повърхности на хидроксиапатит, а не на флуорапатит, както е при BioMin® F.

Повечето твърдения за „избелващ ефект“ и „придаване на блясък“ във връзка с пастите за зъби в търговската мрежа се основават на факта, че в пастата за зъби има абразивни частици, които могат да намалят повърхностното оцветяване. BioMin® F се класифицира като паста за зъби с ниско ниво на абразивност и следователно би могла да има известно избелващо действие. За значително избелване препоръчваме на потребителите да посетят своите стоматолози или дентални лекари.

Не. Въпреки че BioMin® и Novamin® принадлежат към семейството на биостъклата, съставките им са различни. BioMin® (активно вещество) е по‑ново съединение, наречено калциев флуоро-фосфосиликат. Novamin® е калциев натриев фосфосиликат. По‑новото съединение BioMin® F има три предимства: то съдържа флуор в структурата на стъклото, което позволява бавно и удължено освобождаване в продължение на до 12 часа; има по‑високо съдържание на фосфат за повишена биоактивност; и по‑малки частици, които могат да влязат в отворените тубули на зъба и да ги запълнят. Открийте повече тук.

Най‑добре е да миете зъбите си два пъти на ден: веднага след ставане от сън (преди закуска) и непосредствено преди да си легнете вечер. Никога не мийте веднага след хранене или поемане на напитки, защото зъбният ви емайл е леко отслабен и по‑податлив на абразия. Вижте тук за полезни съвети как да миете зъбите си с пасти за зъби BioMin®.

Препоръчваме да използвате мека четка за зъби (Soft) до четка за зъби със средна твърдост (Medium), когато използвате пасти за зъби BioMin®.

Нашите продукти са вегански. BioMin® не съдържа никакви животински продукти и при разработването му не са провеждани тестове върху животни.

BioMin® F, новаторската паста за зъби, която замества изгубения зъбен минерал, се превърна в първата паста за зъби, получила акредитация от експертната група на Oral Health Foundation, както за намаляване на чувствителността, така и за реминерализация. Потребителите могат да са сигурни, че твърденията във връзка с продукт като BioMin® F, който носи одобреното лого на Oral Health Foundation, са били подложени на задълбочени проверки и са потвърдени. Акредитацията е валидна в целия свят. За повече информация вижте тук.

BioMin Technologies е получила както сертификат за регистрация на система за управление на качеството по I.S. EN ISO 13485:2016, така и сертификат за одобрение на система за качество по Директива 93/42/ЕИО като медицинско изделие от клас IIб.

BioMin C (биоактивно стъкло): Активна съставка, която прилепва към зъба при миене на зъбите и бавно се разтваря в слюнката, за да освободи калций и фосфат, които се утаяват върху зъбните повърхности като хидроксикарбониран апатит (същият като в естествения зъб)
Натриев лаурил сулфат: Пенообразуващ агент
Титанов диоксид: Бял блестящ цвят
Карбомер 974P: Модификатор на вискозитета
Калиев ацесулфам: Подсладител
Пирогенен силициев диоксид:  Тиксотропен модификатор на вискозитета
Zeodent 113: Почистващ агент/премахва петната
Zeodent 165: Модификатор на вискозитета – сгъстител
Аромат на мента N&A: Ароматизатор
Глицерин: Преносител
Полиетилен гликол: Адхезия на стъклото към зъба

Ако имате въпрос за BioMin Technologies Limited, моля да се обърнете към нас за повече информация.